Zorgorganisatie

Wij ondersteunen bij het opzetten of verbeteren van gastvrijheidsconcepten als onderdeel van woon(zorg)complexen en wijken.

Ontdek wat wij

voor jou betekenen

In Oost-Groningen dreigden verschillende voormalige verzorgingshuizen van Zorggroep Meander gesloten te worden. Door een nieuw woonzorgconcept te introduceren waar ontmoeten en gastvrijheid centraal staat is het gelukt om deze locaties weer een fijne woonplek voor mensen te laten zijn. Hierdoor kan de zorgorganisatie op lange termijn haar diensten blijven aanbieden op de locatie en in de wijk.

Case study

Stap 1
Start project
Quickscan

Uitvoeren quickscan die scenario's in beeld brengt met daarin de kansen en uitdagingen per scenario voor ontwikkeling van de ruimte. Op basis hiervan kan de zorgorganisatie (met stakeholders) een onderbouwde keuze maken voor een gewenste ontwikkeling.

Stap 2
Opzetten restaurant
Ondersteuning

Ondersteuning in het voorbereiden en het opzetten van het restaurant. Enerzijds door het formeren van een (sociaal) team van medewerkers. Anderzijds door het ontwikkelen van een ondernemingsplan en ondersteuning bij de uitvoering hiervan richting de start van de exploitatie (businesscase, marketing, inrichting, personeel, HACCP, veiligheid, interieur, etc.).

Stap 3
Afronding
Opening

Begeleiding in de eerste periode na opening van het op locatie ontwikkelende team.

Eindresultaat

Een bruisend restaurant waar (buurt)bewoners, medewerkers en de zorgorganisatie van profiteren.
Het aantal sociale contacten van mensen stijgt en gasttevredenheid stijgt.
Organisaties profiteren doordat bewoners/cliënten meer welbevinden ervaren, de businesscase structureel verbetert en doordat medewerkers meer ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.
Video afspelen

Deskundigheid

Van de Kolk Advies brengt deskundigheid, inspiratie, levendigheid, energie en vertrouwen in bij projecten.

Samenwerking

Kansen voor ontwikkeling van concepten en samenwerkingen tussen partijen worden uitgewerkt tot kloppend en breed gedragen plan van aanpak.

Kwartiermaker

Van de Kolk Advies is kwartiermaker, kartrekker en verbinder in projecten.